CANALS-GALERIA D'ART va assisteir per sisena vegada consecutiva a la fira d'art Artexpo 2001, Fira Internacional d'Art de Barcelona, que es va celebrar a la capital catalana del 27 de juny al 1 de juliol del 2001, al Palau no. 1 del Recinte Firal de Montjuïc, Barcelona.

Els artistes que vam presentar són:

SERGI BARNILS, ROMY CASTRO, NEUS COLET, LLUÍS COTS, ENRIC GIRALT, GRAU GARRIGA, CONXA IBÁÑEZ, JAUME MUXART i ASSUMPCIÓ RAVENTÓS

BARNILS sedueix per l'optimisme del color, l'espontaneïtat del traç i la tècnica emprada (tela com a suport, cera com a base), que permet visionar i recrear subtils transparències i al mateix temps, aconseguir una obra d'aspecte matèric. Símbols com el castell, la clau, la torre, l'escala, representats amb línia gestual i acurada, ens recorden velles històries de dames i cavallers, amb una configuració poètica pròpia, recuperant-ne l'ànima ingènua i la saviesa elemental.
ROMY CASTRO, pintora de Lisboa -Portugal- formada artísticament en aquella ciutat i també a Madrid. La seva obra és un cant a l'expressió més elemental de la terra i tot el que la natura hi aporta. La seva preocupació per la conservació ecològica, és manifestada amb una obra de gran qualitat matèrica sobre tela o paper fet a mà. El blanc i el negre, en la majoria de les seves obres, transmeten perfectament la seva intenció i els seus sentiments.
LLUÍS COTS neix a Barcelona l'any 1946 i creix en un ambient artístic -el pare era pintor i la mare treballava en el món de la producció i distribució de pel·licules. La seva obra ha estat sempre el resultat d'una lluita entre termes aparentment antagònics, però per a ell realment complementaris, -expressivitat i estructuració, masculí i femení, raó i sentiments- que l'artista conjuga fins aconseguir-ne l'equilibri sense renunciar a la passió.
NEUS COLET és una escultora de Sant Cugat, la línia artística de la qual parteix d’una idea ironitzant dels objectes quotidians, que a vegades es converteixen en artefactes lúdics. El concepte minimalista aplicat a la fusta, el ferro i el plom ve a ser un camí per a construir una sèrie de circuits en superfícies que agrupen objectes de la més diversa índole i d’acabats perfectes, que suggereixen jocs impossibles fets per a impactar la sensibilitat més refinada. Darrerament l’obra d’aquesta artista ha merescut formar part de diferents certàmens de caràcter nacional.
ENRIC GIRALT, artista de Palafrugell, últimament s’ha projectat amb exposicions des de les terres gironines a la resta del país. En la seva obra representa l’ésser humà en actitud de camí i recerca d’horitzons filosòfics, en disposició alineada, amb una pregunta oberta sobre el destí i la vida de l’home dins la societat, actitud que tradueix la preocupació i l’interès social de l’artista en aquest sentit. A partir d’un procediment que conjuga tècniques fotogràfiquess aplicades sobre tela o fusta, que amb diferents transparències de cera o laques, aconsegueix unes veladures que accentuen aquest caire filosòfic de la seva obra.

JOSEP GRAU GARRIGA (Sant Cugat del Vallès, 1929) format artísticament a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, compta amb una dilatada trajectòria professional, en que ha conreat el dibuix, pintura, escultura, gravat, tapís, "environement"..., i és l'artista més internacional que ha donat el panorama artístic d'aquesta ciutat, en el segle vint.


CONXA IBÁÑEZ, nascuda a Canet de Mar (Barcelona), es dedica a la professió d’artista pintora des de fa gairebé quaranta anys i compta amb un dens currículum expositiu, tant aquí com a l’estranger. La seva pintura, neta, de concepte esencial, navega entre un món real i un món idílic, en el qual el paisatge forma part de l’home que el conserva, amb els cels blaus i sense contaminar i amb els seus espais en perspectiva, que ens endinsen en la profunditat de la mare naturalesa.
JAUME MUXART, nascut a la ciutat de Martorell, és un pintor de reconeguda trajectòria en el panorama artístic nacional i internacional. Va ser fundador del grup Taüll, un dels primers grups d'Art de vanguarda de postguerra i és un dels principals artistes de la vanguarda de l'estat espanyol. Ex degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, ha realitzat nombroses exposicions al país i a l'extranger i té obres en destacats museus nacionals i internacionals.
ASSUMPCIÓ RAVENTÓS pertany al grup d'artistes que han estat pioners en la tècnica del tapís, a nivell de tot l'estat i és una de les artistes que, durant els anys setanta, es va involucrar en el món del tapís sorgit de l'Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat. RAVENTÓS és una artista multidisciplinar, que ha sabut manifestar-se en tots els llenguatges al seu abast. El dibuix, la pintura, el tapís, el gravat... són mitjans dels quals es val, des de fa molt de temps, per a produir una obra d'alt nivell artístic, que la consolida com una de les artistes més importants de la nostra època.

TORNAR

email:
Copyright © Canals, Galeria d'Art 2004