BIENNAL 2006

SALUTACIÓ DE L'ALCALDE DE SANT CUGAT

 

La Biennal d’enguany és la primera organitzada conjuntament entre el Museu de Sant Cugat i Canals-Galeria d’Art. Aquesta col·laboració entre la iniciativa pública i la privada, que sempre ha estat beneficiosa per a Sant Cugat, també pot ser-ho en l’àmbit de les arts plàstiques.

Som una ciutat que ha fet bones aportacions a l’art contemporani, sobretot a través de la reconeguda Escola Catalana del Tapís. Aquesta escola, amb la seva tasca renovadora, va propiciar que els artistes més compromesos amb la contemporaneïtat fessin cap a Sant Cugat i des d’aquí transformaren el concepte d’art tèxtil a l’Estat. Miró, Tàpies, Ràfols Casamada, Grau Garriga, Subirachs, i Muxart són alguns dels que amb il·lusió, es van involucrar en aquell projecte. Això passava entre els anys seixanta i setanta.

Durant l’últim quart de segle XX, quan tot just ens arribava l’alenada democràtica, Josep Canals va iniciar la primera Biennal. A partir d’aleshores, la Biennal va començar a créixer promocionant Sant Cugat i l’art jove per Catalunya i el Principat d’Andorra. La Biennal ha estat sempre oberta a tot el país i ha contribuït a enaltir la marca cultural de Sant Cugat, marca de reconegut prestigi i qualitat.

Enguany, la Biennal tornarà a recórrer diferents indrets de Catalunya i el Principat per mostrar l’obra dels onze artistes seleccionats, alguns dels quals procedeixen de països llunyans. Una oportunitat per aquests joves i sorprenents artistes que, potser algun dia seran reconeguts com els renovadors de l’art contemporani.Lluís Recoder
Alcalde de Sant Cugat


TORNAR A LA BIENNAL 

email:
Copyright © Canals, Galeria d'Art 2006