Sala, Gerard

 

Gerard Sala i Rosselló (Tona –Barcelona-, 1942) passa la seva infantesa a Palma de Mallorca. Actualment viu entre Badalona i a Sant Joan de les Abadesses.  

Es forma a l'Escola Massana, l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi i a l’Escola de pintura mural a Sant Cugat del Vallès. L'any 1979 comença com a professor del Departament de Pintura de la Facultat de Belles Arts a la Universitat de Barcelona, essent professor emèrit.

Ha realitzat nombroses exposicions al país i també a l’estranger i la seva obra es pot veure també a molts museus i institucions públiques i privades.

Gerard Sala es dedica essencialment a la pintura, tot i que també ha conreat alguns altres camps de l'art com el gravat, la litografia, l'escultura, el mural, escenografia i a la poesia.

La seva pintura gestual amb domini dels blaus, ocasionalment trencats  amb malves i vermells. La figuració queda sotmesa al ritme que imposen els sentits i les seves obres esdevenen superfícies plenes de lirisme. Identificat amb alguns plantejaments del Romanticisme d'una banda, i del Taoïsme de l'altra, el seu treball es diversifica darrerament també a través de l'escultura i la poesia.

Ocell de cristall - mixta s/fusta - 81x73 cm - 2.700 € El Perfum de l'ocell em sobrevola - Mixta s/fusta - 61x54 cm - 2.700 €
 

  
Sense títol - Mixta damunt paper - 26x21 cm. - 1000 €

email:
Copyright © Canals, Galeria d'Art 2007