Ràfols Casamada, Albert

 

Albert Ràfols-Casamada (Barcelona, 1923-2009) poeta i pintor català. Ha estat un dels artistes contemporanis més significatius i polifacètics. Exposa per primera vegada a Barcelona el 1946 amb el grup “Els Vuit”. El 1950 obté una beca del govern francès i es trasllada a París.

Amb una llarga trajectòria pictòrica i literària i una extensa i reconeguda obra artística, Ràfols-Casamada treballa l’expressionisme abstracte americà, en una recerca cromàtica de gran coherència. Amb inicis figuratius, evoluciona cap a l’abstracció amb important ús del color i les estructures geomètriques. També reincorpora els signes de fort component simbòlic i estètic.

Funda l’Escola Eina, d’on és professor i director. Guardonat amb el Premi Nacional de les Arts Plàstiques del Ministeri de Cultura, Premi Nacional d’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya, distingit amb la Creu de Sant Jordi del govern català i el 1991 amb la Legió d’Honor del govern francès.

Ha realitzat nombroses exposicions i la seva obra es troba a museus i col·leccions públiques i privades d’aquí i de l’estranger.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sense títol - Mixta damunt paper - 26x21 cm. - 1000 € Àlbum de taller - Taula i Llibre - Dibuix - 31 x 31cm - 2.200 €
 

  

email:
Copyright © Canals, Galeria d'Art 2007