Muxart, Jaume

 

Jaume Muxart (Martorell, 1922 - Barcelona, 2019) destacat pintor català, amb projecció nacional i internacional. Esposa per primer cop a la Sala Pictòria de Barcelona. L'any 1948 participa en l'Exposició Nacional de Belles Arts de Madrid i viatja a París becat per l'Escola Superior de Belles Arts.

El 1955, juntament amb Marc Aleu, Modest Cuixart, Josep Guinovart, Jordi Mercadé, Antoni Tàpies i Joan-Josep Tharrats, constitueixen el grup Taüll. Doctor en Belles Arts, degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i Acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

La seva pintura excel·leix pel color, la textura i la forma i ell ha influït molt en l'art català i espanyol, donant-li importància al que és la pintura.

 El 2010 es remodelà l'antiga Casa Par de Martorell i s'hi construí el Museu Muxart, que recopila l'obra de l'artista. Mereixedor de diversos premis, al llarg de la seva intensa vida artística ha realitzat nombroses exposicions al país i a l'estranger i participà en la V Biennal de Sao Paulo representant Espanya.

Sense títol - Mixta damunt paper - 26x21 cm. - 1000 € Primer pla - Oli s/tela - 65 x 50 cm - 3.900 €
 

  

email:
Copyright © Canals, Galeria d'Art 2007