Carral, Martín

 

Martín Carral (Meruelo–Santander,1959) Format a la “Llotja”, Escola d’Arts i Oficis de Barcelona, és llicenciat per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

La seva obra evoluciona des d’una pintura figurativa de matís expressionista, cap una abstracció constructiva dins del camp de l’art reduccionista. Amb formes molt urbanes, mostra elements de la industrialització, fins arribar a unes arquitectures inventades i artificis mecànics a base de superposicions geomètriques, creant espais metafòrics tridimensionals.

També treballa l’escultura on s’hi veu la simbiosi entre pintura i volum. L’artista parteix del bloc sòlid geomètric, on la matèria pictòrica conviu amb la superfície de la pedra, organitzant composicions de plans juxtaposats. El conjunt atorga a les seves peces una lectura visual i estètica plenament contemporània.

Ha obtingut nombrosos premis i beques i la seva obra ha estat àmpliament difosa a través de nombroses exposicions individuals i col·lectives arreu. Té obra a nombrosos museus del país i l’estranger.

 

Estructura metropolitana - 69 - Oli s/xapa - 55x46 cm - 2.900 €

email:
Copyright © Canals, Galeria d'Art 2007