CANALS-GALERIA D'ART assistirà a la nova fira estatal de galeries d'Art, que es celebrarà a Madrid al Pabellón de Cristal - Casa de Campo - del 8 al 12 de desembre del 2001.

Alguns dels artistes que presentem són:

SERGI BARNILS, JOAQUIM BUDESCA, ROMY CASTRO, ENRIC GIRALT, JAUME MUXART, ASSUMPCIÓ RAVENTÓS

BARNILS sedueix per l'optimisme del color, l'espontaneïtat del traç i la tècnica emprada (tela com a suport, cera com a base), que permet visionar i recrear subtils transparències i al mateix temps, aconseguir una obra d'aspecte matèric. Símbols com el castell, la clau, la torre, l'escala, representats amb línia gestual i acurada, ens recorden velles històries de dames i cavallers, amb una configuració poètica pròpia, recuperant-ne l'ànima ingènua i la saviesa elemental.

BUDESCA, pintor català, fa un profund estudi del color i les estructures de les masses, junt amb les textures que evoquen el paisatge, el cel, la terra i la vegetació, que trasllada sobre la tela en forma de sentiment pur. L'exaltació de la naturalesa com a lliçó de vida, el poder i la llum mediterrània, i la vibració del medi natural són tots ells elements amb els quals l'artista s'hi identifica totalment, i conformen el seu paisatge cirumdant.

ROMY CASTRO, pintora de Lisboa -Portugal- formada artísticament en aquella ciutat i també a Madrid. La seva obra és un cant a l'expressió més elemental de la terra i tot el que la natura hi aporta. La seva preocupació per la conservació ecològica, és manifestada amb una obra de gran qualitat matèrica sobre tela o paper fet a mà. El blanc i el negre, en la majoria de les seves obres, transmeten perfectament la seva intenció i els seus sentiments.
ENRIC GIRALT, artista de Palafrugell, últimament s’ha projectat amb exposicions des de les terres gironines a la resta del país. En la seva obra representa l’ésser humà en actitud de camí i recerca d’horitzons filosòfics, en disposició alineada, amb una pregunta oberta sobre el destí i la vida de l’home dins la societat, actitud que tradueix la preocupació i l’interès social de l’artista en aquest sentit. A partir d’un procediment que conjuga tècniques fotogràfiquess aplicades sobre tela o fusta, que amb diferents transparències de cera o laques, aconsegueix unes veladures que accentuen aquest caire filosòfic de la seva obra.

JAUME MUXART, nascut a la ciutat de Martorell, és un pintor de reconeguda trajectòria en el panorama artístic nacional i internacional. Va ser fundador del grup Taüll, un dels primers grups d'Art de vanguarda de postguerra i és un dels principals artistes de la vanguarda de l'estat espanyol. Ex degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, ha realitzat nombroses exposicions al país i a l'extranger i té obres en destacats museus nacionals i internacionals.
ASSUMPCIÓ RAVENTÓS pertany al grup d'artistes que han estat pioners en la tècnica del tapís, a nivell de tot l'estat i és una de les artistes que, durant els anys setanta, es va involucrar en el món del tapís sorgit de l'Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat. RAVENTÓS és una artista multidisciplinar, que ha sabut manifestar-se en tots els llenguatges al seu abast. El dibuix, la pintura, el tapís, el gravat... són mitjans dels quals es val, des de fa molt de temps, per a produir una obra d'alt nivell artístic, que la consolida com una de les artistes més importants de la nostra època.

TORNAR

email:
Copyright © Canals, Galeria d'Art 2004