Exposicions anteriors

CASADEMONT le vieux - In memoriam

Del 4 de setembre al 22 de novembre de 2015

Casademont

Casademont le vieux és un dels artistes que formen part de la història de l’art del segle XX a Sant Cugat, doncs durant més de 20 anys va viure en aquesta ciutat, on es va vincular molt amb el món cultural i artístic. També és un dels artistes catalans destacats del segle passat.

Casademont té una obra molt personal de paleta austera i molt rica en matisos, reflectint el paisatge, en el seu sentit més ampli. El seu caràcter vital el va dur a molts indrets del món, vivint temporades a llocs que han quedat bellament expressats en el conjunt de la seva obra.

Guardonat amb diversos premis entre els quals la Creu de Sant Jordi, atorgada l’any 1994, també fou Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona.

Casademont le vieux (Barcelona 1923–Girona 2007)  freqüentà l’Escola Llotja de Barcelona i portà una activa vida creativa en la pintura i també el gravat. La seva fama es fa internacional després d’exposar l’any 1953 al Cercle Artístic de Burdeus (França). També trobem el seu nom entre els de la col·lecció de gravadors que l’any 1957 porta al Museu Galliera de París la compilació Rosa Vera.

En l’etapa de viatges constants va passar llargues temporades a París, compartint sovint habitatge amb el també pintor Xavier Valls.

Casademont realitzà nombroses exposicions individuals i col·lectives i exposà a les principals galeries d’art d’aquí i de l’estranger. La seva obra s’ha pogut veure a París, Roma, Düsseldorf, Viena, Graz, Basilea, Zuric, i a Los Ángeles, Nova York, San Francisco. També a Tokio i Taiwan.

La seva obra es pot veure a nombrosos museus d’art, entre els quals el Museu d’Art Modern de Barcelona, el Museu del Louvre -Gavinet des Étampes- París, el Museu Dalí de Florida, el Museu Nacional de Graz, el Museu-Pinacoteca del Monestir de Montserrat. Compta amb nombrosa bibliografia i filmografia al voltant de la seva persona i la seva obra.

Entre d’altres premis, obtingué el premi de gravat en el Saló de la Tardor de la ciutat de Palma de Mallorca. Primera medalla de gravat en la V Mostra Internazionale de Lugano (Suissa). Primer premi de gravat en el XIV concurs d’Art de Girona, d’àmbit nacional. Figura en els catàlegs dels anys 1962,1967 i 1968 del Saló de Maig.

Entre las distincions que li han estat concedides, a més de La Creu de Sant Jordi, hi ha la Medalla d’Or - Sala de l’ Hotel de Ville de Vichy, la de President Honorari a l'Academie du Vernet, la de fill adoptiu de l’ Estat d’Estíria a Graz (Austria).

Casademont

Casademont

Casademont

 

CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular