2001 - EXPOSICIONS ANTERIORS

GENER
SALA 1 - MIGUEL CONDÉ - Pintures
SALA 2 -
DAVID GUÀRDIA - Pintures
Miguel Condé
es formà als EEUU i és, sens dubte, un dels pintors hispànics més importants, amb una obra reconeguda internacionalment. Gran dibuixant i sobre tot gravador, actualment viu entre Sitges i Madrid i domina a la perfecció la tècnica pictòrica, duent a terme una tasca que sembla remembrar els grans models renaixentistes
David Guàrdia representa ambients extrets de l'entorn que li és més familiar, tot mostrant escenes sorgides del barri marítim del Poble Nou de Barcelona, on ell hi té el seu estudi. Als seus quadres, la llum és element esencial, com a contrapunt a unes figures en aparent estat de repòs al costat del mar.

MIGUEL CONDÉ



DAVID GUÀRDIA


FEBRER

SALES 1 i 2 - CABANAS ALIBAU - Pintures

La exposició sirvó per recordar a Cabanas Alibau (Barcelona 1909 - Sant Cugat 1985), que va ser un dels primers pintors que es dedicà professionalment a la pintura des dels anys trenta a aquesta ciutat i que creà escola posteriorment entre altres joves artistes.


CABANAS ALIBAU


MARÇ i ABRIL

SALA 1 - SERGI BARNILS - Pintures 1995-2000
SALA 2- MIRÓ, CLAVÉ, TÀPIES - Gravats-

Sergi Barnils , (Bata -Guinea Ecuatorial-1954) és un dels artistes de Sant Cugat que durant la dècada dels '90, s'ha donat a conèixer sobre tot a Itàlia i Alemanya. BARNILS treballa entre Sant Cugat, Tossa de Mar i Milà (Itàlia) on hi té taller obert. Canals, Galeria d´Art, va donar a conèixer aquest artista a principis dels anys noranta. Dedicat exclusivament a la pintura, BARNILS evoluciona definint la seva pròpia trajectòria dins el món de la pintura, on remembra el món medieval i aconsegueix unes atmosferes peculiars i enigmàtiques d'una aparent simplicitat, que elabora amb una tècnica pacient i meticulosa, de superposició de capes de ceres tenyides, de contraposicions de transparències, de gratat i ratllat.

Miró, Clavé, Tàpies: S'hi pot veure una mostra de luxe, amb gravats de tres artistes catalans que ja formen part de l'èlite artística d'avantguarda del segle XX: CLAVÉ, MIRÓ i TÀPES, tres artistes de prestigi internacional, que varen estar involucrats amb l'Escola Catalana de Tapís de la ciutat, durant els anys cinquanta i seixanta.


SERGI BARNILS


MAIG

SALES 1 i 2- Mª ASSUMPCIÓ RAVENTÓS - Pintures i Tapissos

RAVENTÓS pertany al grup d'artistes que han estat pioners en la tècnica del tapís, a nivell de tot l'estat i és una de les artistes que, durant els anys setanta, es va involucrar en el món del tapís sorgit de l'Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat. RAVENTÓS és una artista multidisciplinar, que ha sabut manifestar-se en tots els llenguatges al seu abast. El dibuix, la pintura, el tapís, el gravat... són mitjans dels quals es val, des de fa molt de temps, per a produir una obra d'alt nivell artístic, que la consolida com una de les artistes més importants de la nostra època.


Mª ASSUMPCIÓ RAVENTÓS


JUNY

SALES 1 i 2- JAUME CARBONELL - Pintures

CARBONELL es recrea amb la figura, que ha estudiat i interpretat de nou amb la seva praxi, dins la tradició més nostra i que ha caracteritzat la pintura del nostre país, presentant, d'una manera fresca i optimista, unes obres que ens narren les celebracions festives que es viuen a l'estiu i que volen reflectir les tradicions més arrelades i commemoratives de les poblacions i viles mediterrànies, en aquest cas de Sant Cugat.


JAUME CARBONELL


JULIOL - AGOST

SALA 1 - MASCARADA - La màscara en l'Art Africà
SALA 2- COLECTIVA - Pintures

Des d'un punt de vista de la nostra cultura, les màscares africanes són considerades obres d'art. En canvi, pels africans són instruments o bé objectes de culte indispensables per als rituals que formen part de la seva cultura més ancestral. Així com per la nostra mentalitat és molt important l'autor d'una obra, per la d'un africà és irrellevant, el creador de la màscara és part integrada de la seva cultura i està al seu servei com a pur transmissor.

La col·lectiva està formada per diversos artistes que han exposat aquesta temporada


MASCARADA



COL·LECTIVA


SETEMBRE i OCTUBRE

SALES 1 i 2- JOAQUM CHANCHO - Pintures i dibuixos

"..L'obra de Joaquim Chancho reposa damunt una inusual dualitat, està dotada d'una etèrea temporalitat tenyida d'una immutable solidesa. És un pintor de matisos sublims, de positives mudances, de desplaçaments sensibles per una especie de topografia permanent de la vida... es mostra com un pensador que ni planifica ni proposa, s'harmonitza amb les coses amb una forma de fer precisa, sutil i d'una parquedat inigualable, pel que hi ha en ella de "sever vitalisme"..." - Tersa Blanch, crític d'Art


JOAQUIM CHANCHO




NOVEMBRE

SALA 1 - FRANK JENSEN - Pintures i Dibuixos
SALA 2- JOSEP MORENO - Pintures

Frank Jensen té una obra pura i lírica, a vegades amb referències iconogràfiques vikingues, de gran capacitat de síntesi que refleteix fidelment la personalitat de l'autor, supeditat d'altra banda, a les influències daneses i mediterràneo-catalanes.

Josep Moreno concep l'art partint de la necessitat d'ordenar espais amb motius que actuen com a presències, provocant espais sensibles, espais de representació (de presentació podríem dir) ja que els motius que apareixen en les seves obres no parteixen de la realitat física, sinó que estan construits a partir d'una experiència d'aquesta realitat.


FRANK JENSEN



JOSEP MORENO


DESEMBRE

SALA 1 - ROSER AGELL - Pintures
SALA 2 - SIS ESTILS DE DONES ARTISTES DEL SEGLE XXI - CARME AGUADÉ, ROMY CASTRO, MARIA GIRONA, CONXA IBÁÑEZ, Mª ASSUMPCIÓ RAVENTÓS y AMÈLIA RIERA - Pintures

Roser Agell ha estat quasi sempre immersa en les corrents magicistes, properes al surrealisme. Els elements dels seus quadres són el resultat d'una síntesi fluctuant de valors abstractes i de referències a la realitat. En l'aspecte tècnic és una artista inquieta i polifacètica, que ha treballat en diverses matèries.


ROSER AGELL



6 ESTILS DE DONES ARTISTES


email:
Copyright © Canals, Galeria d'Art 2007