2010 - EXPOSICIONS ANTERIORS

FEBRER

SALA 1 DEL CARRER DE LA CREU 16.

JSANT CUGAT, DEL BLANC AL NEGRE

BARNILS-DELCLAUX-MUXART-RAVENTÓS-TÀPIES


Al començar la segona dècada del segle XXI exposem una mostra que porta per títol “Del Blanc al Negre”, i on hi participen sis artistes de prestigi internacional i de diferents generacions, tots vinculats amb la ciutat i amb aquesta galeria i l’obra dels quals reflecteix tota la força del color.

Sergi BARNILS (Guinea Equatorial, 1954) amb dos anys, va venir a viure a Sant Cugat. Practica un art esquemàtic, amb molt de color. La seva obra es difon àmpliament, sobre tot a Itàlia i Alemanya.

Carles DELCLAUX (Sant Cugat, 1951) un dels impulsors del tapís contemporani, labor que encara continua desenvolupant, des del seu estudi a la ciutat de Girona.

Jaume MUXART (Martorell 1922) S’implicà en l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat. Va ser un dels membres fundadors del “Grup Taüll”, als anys ’50 del segle passat i també va ser degà de la Facultat de Belles Arts de Barcelona.

MªAssumpció RAVENTÓS (Sant Sadurní d’Anoia, 1930) s’implicà en l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat i és una gran experta del tapís. També ha conreat el dibuix, la pintura, el gravat i s’ha consolidat com una de les artistes més importants de la nostra època. Enguany, compleix 80 anys.

Antoni TÀPIES (Barcelona, 1923) artista reconegut internacionalment, també s’implicà en la renovació de l’art tèxtil feta a Sant Cugat. Membre del grup “Dau al Set” i també del “Grup Taüll”, impulsors de l’art d’avantguarda del nostre país..


SANT CUGAT, DEL BLANC AL NEGRE


MAIG

SALA 1 DEL CARRER DE LA CREU 16.

MODEST CUIXART
Anys 1955/1965 – petit format –

Presentem obres inèdites, de l’època de Dau al Set i d’anys posteriors, que es mostren per primera vegada al públic, ja que procedeixen d’una col·lecció particular.


MODEST CUIXART (Barcelona 1925 – Palafrugell 2007) compta amb una intensa i brillant trajectòria, plena de treball rigorós, d’aportacions inèdites i d’èxits internacional.

Membre fundador del primer grup d’avantguarda sorgit en la postguerra, “Dau al Set” (1948-1955). Una de les grans aportacions del mític grup va ser la màgia no com un element obscur i misteriós, sinó com quelcom que avançà cap a la llum, amb tot un ventall de signes esotèrics d’una significació evocadora i d’un lirisme suggestiu. En l’obra de Cuixart, d’aquesta època, la presència màgica no és un simple joc de representació, és una explicació més profunda, que va més enllà dels signes identificables i gratificants, trastornant les realitats aparents.


MODEST CUIXART


JUNY

SALA 1 DEL CARRER DE LA CREU 16.

CATALUNYA PINTA
DOMÈNEC FITA, FORNELLS-PLA, GRAU GARRIGA, AMÈLIA RIERA i GERARD SALA

Catalunya pinta és una proposta que presenta aquesta galeria de Sant Cugat com final de temporada i amb la qual incideix en la importància que avui tenen els artistes catalans, a nivell nacional i internacional. L’exposició també és un document de la importància que té el territori en el desenvolupament de l’art del segle XX.

    DOMÈNEC FITA (Girona, 1927) artista multidisciplinari, que ha creat nous camins d’innovació treballant el gravat, la pintura, l’escultura... Des d’una figuració expressionista, fins a una abstracció lírica. Té una fundació, que porta el seu nom, a la ciutat de Girona.
FORNELLS-PLA (Barcelona 1921-1998) escultor i pintor, és un dels creadors dels Salons  d’Octubre de Barcelona. La seva obra està dins els corrents abstractes i de colors vius. Té fundació a La Garriga –Barcelona-.
GRAU GARRIGA (Sant Cugat, 1929) artista que ha evolucionat amb disciplines artístiques diverses, tapís, pintura, gravat...A partir de l’expressionisme ironitza amb els records del seu passat, manipulant la imatge amb contundència i tendresa expressiva.
AMÈLIA RIERA (Barcelona, 1934) Destacada pintora de l’Informalisme català amb evolució cap a una pintura molt personal, de rigorosa perspectiva i obsessiva simetria, amb absència de presència humana i representació del surrealisme dels somnis.
GERARD SALA (Tona –Osona-, 1942) Destacat pintor dels anys ’60, compta amb una intensa trajectòria centrada en la figura i el paisatge, sota l’expressió més poètica de la pintura. 


CATALUNYA PINTA


SETEMBRE

SALA 1 DEL CARRER DE LA CREU 16.

“Temps fugit” SERGI BARNILS, NEUS COLET i ROMÀ VALLÈS


Aquest inici de temporada, Canals-Galeria d’Art presenta l’exposició col·lectiva “Temps fugit”, que forma part de la inauguració simultània i de forma conjunta que aquest mateix dia fan totes les galeries de l’associació (art)catalunya


Sergi BARNILS artista de Sant Cugat, neix a la Guinea Equatorial el 1954. Després d’un llarg aprenentatge, ha trobat la seva pròpia síntesi a un alt nivell intel·lectual. Obra inspirada en la tradició catalana, amb molt color, signes gratats a la matèria que li serveix de base. Per bé que abstracte, la seva obra està relacionada amb el destí de la vida i expressa la recerca de la felicitat i de la bellesa. Les obres de Barnils són àmpliament conegudes al país i sobre tot, a Itàlia i Alemanya.

Neus COLET, jove artista de Sant Cugat que treballa l'escultura i el gravat de manera individualitzada i juxtaposada. Recrea objectes quotidians als quals aporta un caràcter lúdic, irònic i evocador. Colet treballa preferentment el ferro, a vegades amb gravats al damunt, donant a les seves obres calidesa i proximitat, alhora que una raonada composició de gran sentit estètic.

Mª ASSUMPCIÓ RAVENTÓS, Sant Sadurní d'Anoia, 1930) és una de les artistes catalanes més representatives de la segona meitat del Segle XX. Pintora, gravadora i artífex del tapís, compta amb una llarga trajectòria plena de treball, per al qual ha rebut nombrosos premis, entre els quals el de gravat de l'Exposició Nacional de Belles Arts i del Saló Internacional de Gravat de Madrid. Amb moltes exposicions realitzades, també és una de les principals representants del tapís i hi ha obra seva a nombrosos museus i col·leccions públiques i privades aquí i a l'estranger. Enguany, compleix 80 anys immersa en plena activitat creativa.

ROMÀ VALLÈS (Barcelona 1923), cursà els estudis a l'Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona. Professor i catedràtic de l’Escola Massana i de l’ETSAB, l’any 1959 formà part del grup d’artistes que varen crear el Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Ha exposat arreu del món, obtenint importants premis i han escrit sobre ell i el seu art, entre d’altres, Cirlot, Cirici-Pellicer, Arnau Puig, Conxita Oliver, Valeriano Bozal, Ricard Planas... A partir d'una etapa inicial figurativa, la seva obra evoluciona sense fractures cap a l'abstracció. Tot i la seva absorció d’estils al llarg dels anys, la seva pintura mai ha perdut la qualitat gestual del traç, el lirisme del color, el refinament de les textures i l'equilibri-tensió dels contraris. Romà Vallès és comptat entre els artistes destacats de la segona meitat del segle XX i actualment, continua treballant amb força i energia.


“Temps fugit” SERGI BARNILS, NEUS COLET i ROMÀ VALLÈS SERGI BARNILS, NEUS COLET i ROMÀ VALLÈS


Barnils, Sergi
Visió d'un aparell d'enlairament
100x81 cm
Mixta s/tauler
1999

NOVEMBRE

SALA 1 DEL CARRER DE LA CREU 16.

MIGUEL CONDÉ
MIGUEL CONDÉ, artista mexicà, tot i que va néixer el 1939 a la ciutat de Pittsburgh (Pennsylvania) i es va formar als EEUU. Actualment, és un dels pintors hipànics més importants, amb una obra realment admirable. Fill del pintor mexicà, Salvador Condé i la poetessa nord-americana Victòria Weinerr, és un creador capaç de transmetre una gran sensibilitat en les seves obres. Actualment, resideix entre Sitges i Madrid.

Condé sempre ha estat un gran dibuixant i sobretot gravador i domina a la perfecció la tècnica pictòrica, amb un estil que sembla remembrar els grans models renaixentistes.

Creant sempre un món molt personal, continua fidel als colors i gammes terrosos, vermells, roses i blaus que tant atrauen l’espectador, tant si ho fa sobre tela com si ho fa sobre paper. A cada una de les seves exposicions ens mostra el gran nivell artístic d’un creador que il·lustra els temes triats amb el seu to personal.

Condé té obra a diferents museus del món.


MIGUEL CONDÉ


DESEMBRE

SALA 1 DEL CARRER DE LA CREU 16.

Mª ASSUMPCIÓ RAVENTÓS
Mª ASSUMPCIÓ RAVENTÓS és una de les artistes catalanes més representatives de la segona meitat dels segle XX, que enguany ha complert 80 anys. Va néixer a Sant Sadurní d’Anoia –Barcelona- el 19 de maig de 1930, i és una artista multidisciplinària que domina el dibuix, la pintura, el tapís i el gravat. Al llarg de la seva vida, a més del reconeixement a la seva labor ha obtingut premis com el de l’Exposició Nacional de Belles Arts, i el del Saló Internacional de Marsella, entre d’altres. Als seus 80 anys, continua en plena activitat i durant el seu llarg periple creatiu li han estat concedides la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d’Or del Cercle de Belles Arts de Madrid. També és acadèmica de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona. Ha realitzat nombroses exposicions a nivell nacional i internacional i la seva obra forma part de nombrosos museus i col·leccions públiques i privades d’aquí i de l’estranger. Procedent del món de la pintura, s’implicà en l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat aplicant els nous conceptes apareguts en l’art del tapís als anys ’70. És una de les artistes destacades de la història del tapís contemporani. A la present exposició commemorativa del seus 80 anys, presenta llibres d’artista –on es plasma l’ampli ventall d’interessos de l’artista al llarg de la seva trajectòria–, pintures de la seva etapa informalista i de l’actual i tapissos que segueixen la tècnica de l’alt lliç..


Mª ASSUMPCIÓ RAVENTÓS


email:
Copyright © Canals, Galeria d'Art 2007