2011 - EXPOSICIONS ANTERIORS

FEBRER

SALA 1 CARRER DE LA CREU 16..

GÓMEZ GÁMEZ


Nascut a Bailén -Jaén- l’any 1952, Alfonso GÓMEZ GÁMEZ es va formar a la Facultat de Belles Arts de les universitats de Madrid i Barcelona, residint a Sant Cugat des de l’any 1976, on hi desenvolupa una important activitat en el món de l’art, a través d’un estil pictòric personal, que ja s’ha pogut veure a diferents indrets del país i de l’estranger. GÓMEZ GÁMEZ pinta a l’oli i al tremp i les seves obres tenen el tractament acurat que imprimeix en les textures, les games cromàtiques, que presenten una forta influència de la pintura castellana del segle XVIII, i la importància de la llum, donant així un cert protagonisme al blanc. La seva obra és classificada dintre d’un realisme líric, i pel que fa a la temàtica, com a la majoria de les seves creacions, hi trobem referències a la natura de la tardor, així com natures mortes juntament a la representació d’objectes quotidians plasmats en primers plans, amb breus pinzellades que creen una combinació de senzilla composició y d’un treball plàstic exhaustiu.


GÓMEZ GÁMEZ


MAIG

SALA 1 CARRER DE LA CREU 16..

“DUES RIBES”-Vuit artistes de Catalunya i de les Illes Balears-


Dues ribes” és una exposició col·lectiva, comissariada per Juanjo Oliva i formada per les obres de vuit artistes, quatre de cada galeria. Ambdues galeries -Miquela Nicolau i Canals-Galeria d’Art- exhibiran obres de tots vuit artistes. Una proposta a-generacional on la lúdica i la dialèctica de la plàstica són ofertes al públic a través d’estils, tècniques i conceptes des de diferents punts de partida, però semblant punt d’arribada: el discurs i la difusió de l’art. La galeria Miquela Nicolau porta els artistes . Amèlia Garcia, Miquel Mesquida, Miquela Nicolau i Tià Zanoguera. La Canals-Galeria d’Art porta els artistes Neus Colet, Jaume de Oleza, Grau Garriga i Conxa Ibáñez.


“DUES RIBES”-Vuit artistes de Catalunya i de les Illes Balears- -Vuit artistes de Catalunya i de les Illes Balears- -Vuit artistes de Catalunya i de les Illes Balears-


JUNY

SALA 1 CARRER DE LA CREU 16..

NÚRIA GUINOVART

-Canals-Galeria d’art presenta per primera vegada a Sant Cugat, l’obra de l’artista barcelonina NÚRIA GUINOVART, coincidint amb la Festa Major de la ciutat-


Núria Guinovart treballa el ciment com a llenguatge expressiu, la base d'un treball delicat que consisteix a produir incisions i talls sobre el material, encara fresc, amb intervencions puntuals de quitrà. Fuig del superflu i per a les seves composicions abstractes utilitza colors neutres, principalment el gris. Observant les seves peces, veiem la vitalitat d’una pintura plena de sentiments i emocions. Amb els seus fons grisos, Guinovart aconsegueix un discurs poètic, on les textures i les formes ens aboquen a allò més íntim i profund. Núria Guinovart compta amb una llarga trajectòria d’exposicions individuals i col·lectives, i la seva obra ha estat seleccionada a nombrosos concursos i guardonada amb diversos premis. La sèrie de pintures que presenta a CANALS Galeria d`Art són una mostra del moment de maduresa de la seva pintura, sensible i meditada, que transmet reflexió i silenci.


NÚRIA GUINOVART


SETEMBRE

SALA 1 CARRER DE LA CREU 16..

GRAU GARRIGA

GRAU GARRIGA (Sant Cugat, 1929 – Sain Mathurin Sur Loire –França- 2011) ha estat l'artista més internacional que ha donat el panorama artístic de Sant Cugat –Barcelona- al segle XX. Des de feia anys, vivia a Saint Mathurin Sur Loire, a la regió francesa d’Angers. Format artísticament a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, al llarg de la seva dilatada trajectòria professional treballà camps tan diversos com el dibuix, la pintura, l'escultura, el gravat, el tapís, l'"environement"... Ell donà a conèixer el tapís contemporani a través de la que va ser l'"Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat", introduint els nous conceptes aplicats a aquesta disciplina a nivell de tot l'estat i acaparant l'atenció del món artístic nacional i internacional.


GRAU GARRIGA


email:
Copyright © Canals, Galeria d'Art 2007