CANALS-GALERIA D'ART  conseqüent amb el seu compromís d'augmentar i estimular l'art des de les comarques, participa en la primera edició de Fira Internacional d'Art de Catalunya perquè vol contribuïr en la consolidació d'una gran fira d'art de caràcter internacional dins el territori català.

Els artistes que Canals-Galeria d'Art presenta a la fira són:

NEUS COLET, GRAU GARRIGA, JOSEP Mª JUBELLS, JOSEP MASSANA, JAUME MUXART, AMÈLIA RIERA i JOAN PERE VILADECANS.

NEUS COLET és una excel·lent escultora santcugatenca d'interessant evolució a través dels anys. Des de la recreació d'objectes quotidians, més endavant circuïts, rodes..., ha anat incorporant a les seves obres els significats més al·lusius i evocadors, amb una ironia que ens diverteix. Amb el ferro com a matèria primera, crea les seves obres a partir del cilindre o el cub i els buits, tot incorporant els gravat a les seves estructures i creant un diàleg imaginatiu i suggerent . Des de fa alguns anys, Colet ha pogut veure com dia a dia, la seva obra va essent més apreciada i comença a formar part de destacades col.leccions d' art del país.

JOSEP GRAU GARRIGA és l'artista més internacional que ha donat el panorama artístic de Sant Cugat -Barcelona- en el segle XX. Des de fa anys, viu a Anjou (França), i ell va ser qui va introduir els nous conceptes del tapís a nivell de tot l'estat, elevant-lo a la categoria d'art, ja que fins els anys cinquanta aquesta disciplina es considerava artesanal. La seva obra –pintures, tapissos...-es troba repartida per les principals col·leccions i museus del món.

 
JOSEP Mª JUBELLS basa la seva obra en les aiguades, concretament l'aquerel·la. És llenguatge visual d'idees abstractes, que expressa més el sentiment que no pas la raó. La comunicació amb rítmes musicals, cromàtics i geomètrics que es combinen en una realitat inventada. Jubells ha realitzat nombroses exposicions al país i a l'estranger –Mèxic, Colombia, França, Brasil, Bèlgica...-.
.JOSEP MASSANA escultor que treballa la naturalesa geomètrica de les formes, expressant idees amb l'abstracció immòbil i donant a les seves obres la força de l'escultura. Formes inexistents geomètriques, que juguen amb el ple i el vuit per quedar immòbils en l'espai.  

JAUME MUXART és un dels pintors clàssics dins l'avantguarda catalana i un dels més importants del segle XX del nostre país. Va formar part del grup Taüll, un dels primers grups d'art d'avantguarda. Al llarg de la seva vida, li han estat concedits nombrosos premis i beques nacionals i internacionals. Cal destacar també la seva tasca com a catedràtic de la Facultat de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, d'on, a partir de 1982 en fou nombrat Degà. El 1991 ingressà a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts Sant Jordi i té obra a molts museus del món .
AMÈLIA RIERA és una de les artistes femenines més representatives de l'art català de la segona meitat del segle XX i és considerada com una de les pioneres de l'Informalisme català. La seva obra és una amalgama de pintura-arquitectura-escenografia teatral, que juga amb la confrontació de l'espai il·limitat que contrasta amb la presència de petits objectes referencials simbòlics, que assenyalen de manera contundent l'absència de l'home. Ella va ser l'única artista femenina seleccionada en la gran exposició “Informalisme català”, realitzada l'any 1990 al Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona. Cal destacar la important exposició retrospectiva feta al Centre Cultural Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat, anàlisi minuciós de tota la seva trajectòria plàstica. La seva obra es troba àmpliament repartida en col·leccions i museus de diferents països .
JOAN PERE VILADECANS artista representatiu de l'art català, des dels anys 70 fins ara ha realitzat nombroses exposicions aquí i a l'estranger. La seva obra actual és l'evolució constant des d'una obra més lírica, fins una obra que inclou la denúncia en un món convuls. El tractament de la matèria, a base de gruixos de pasta de paper i la preocupació per la textura i el teixit orogràfic continuen essent els seus principals objectius.

VOLVER

email: galeria@canals-art.com
Copyright © Canals, Galeria d'Art 2004