MOSTRA 2004

SALUTACIÓ DE L'ALCALDE DE SANT CUGAT

 

La XIV Biennal Mostra d’Art Contemporani Català 2004 s’exposa a la Casa Aymat, avui seu del Museu de Sant Cugat. La Casa Aymat va tenir un paper molt important en l’art contemporani a Sant Cugat. Tomàs Aymat -fundador de la fàbrica- i posteriorment el nou propietari de l’empresa familiar, Miquel Samaranch, van fer d’una fàbrica de catifes i tapissos un referent artístic del nostre país en la primera meitat de segle XX, que es va denominar l’Escola Catalana de Tapís.

A la Casa Aymat, en els anys seixanta i inicis dels setanta, artistes compromesos amb la modernitat com Tàpies, Guinovart, Miró, Tharrats, Muxart, Argimon, Ràfols Casamada, i tants d’altres, van crear obres dins els nous conceptes tèxtils. Aquest esperit creatiu va influenciar a l’aleshores jove, Josep Canals, que anys més tard, concretament el 1977, va crear una primera i molt completa mostra d’art amb artistes locals dins d’un esdeveniment nacional de clara referència de recuperació del país com fou el Congrés de Cultura Catalana.

A aquella primera edició, plenament local, li’n va seguir una segona oberta als artistes més creatius de Catalunya i del Principat d’Andorra. A partir de la segona edició la mostra s’obre a tot el país. Un jurat especialment escollit per a cada edició ha fet que la mostra d’art s’estengués a tot Catalunya, i avui és un clar referent per als nostres joves creadors.

L’edició actual de la XIV Biennal Mostra d’Art Contemporani Català 2004 s’emmarca en el Fòrum de les Cultures Barcelona 2004. Per això, les obres en aquesta edició giren a l'entorn de "La cultura de la diversitat i el mestissatge".

Com a alcalde de Sant Cugat, he d’agrair la vinculació de les diferents institucions públiques i privades que han permès donar a conèixer durant més d’un quart de segle un bon grapat de joves artistes catalans, alguns dels quals tenen avui en dia reconeixement internacional. Aquest fet ha permès estimular la creativitat més jove de tot el país com ho continua fent l’actual edició, en la qual les administracions participem juntament amb la nostra societat civil i fem créixer un dels valors importants de Catalunya: l’art contemporani.


Lluís Recoder
Alcalde de Sant Cugat


TORNAR A LA MOSTRA 

email:
Copyright © Canals, Galeria d'Art 2004