logo CANALS  
     


Sèrie esclats
Oli s/tela
65x54cm
1993


Gerro Vermell
1996
Oli s.tela
75x62 cm

MUXART, Jaume 

MUXART Jaume (Martorell 1922), catedràtic i ex-Degà de la Facultat de Belles Arts de Barcelona; va estar vinculat a l'Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat i va ser un dels creadors del grup d'art d'avantguarda "Taüll", que es va formar els anys cinquanta. Compta amb una sòlida trajectòria artística que l'avala com un dels artistes capdavanters de la plàstica contemporània.

 Les seves pintures cerquen "aquella combinatòria entre el que és físicament tangible i el que únicament l'esperit pot copsar, el veritable repte de l'art". El pintor elabora un  món personal que, malgrat això, recorda alhora altres pintors, com Matta. Els olis de més grans dimensions són els que li permeten expressar-se millor:  "la superfície de la tela es converteix en un espai sense límits reals; un lloc on les formes i els colors semblen viure vertaderes aventures, vertaders esdeveniments".

La seva pintura, essencialment colorista, entén el color com la manera més directa d'expressió, a partir d'una paleta rica i intensa que abasta tots els colors, ("la pintura és el meu llenguatge, el dibuix la meva memòria, el color la meva música", diu Muxart) vol ser un híbrid de raó i instint, "l'equilibri entre rauxa i seny, amb la intuïció com a fil conductor", diu l'artista.  


TORNAR ALS ARTISTES

email: canals@stcugat.org
Copyright © Canals, Galeria d'Art 2003