Exposició de Romà Vallès a la Sala Canals

 

Per celebrar el seu 36 aniversari, Canals-Galeria d’Art exposa les obres de l’artista clàssic català Romà Vallès. La Inauguració és el dia 8 de setembre, a les 19.30 h., a Canals-Galeria d’Art del carrer de la Creu, 16 de Sant Cugat. L’exposició es podrà veure fins al 18 d’octubre de 2009. Amb motiu d’aquest aniversari, la sala ha volgut exposar l’obra de Romà Vallès perquè creuen que és un bon moment i també necessari revisar la seva aportació artística al segle XX.

ROMÀ VALLÈS (Barcelona 1923), cursà els estudis a l'Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona. Professor i catedràtic de l’Escola Massana i de l’ETSAB, l’any 1959 formà part del grup d’artistes que varen crear el Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Ha exposat arreu del món, obtenint importants premis i han escrit sobre ell i el seu art, entre d’altres, Cirlot, Cirici-Pellicer, Arnau Puig, Conxita Oliver, Valeriano Bozal, Ricard Planas... A partir d'una etapa inicial figurativa, la seva obra evoluciona sense fractures cap a l'abstracció. Tot i haver absorbit fenòmens generals com el pop-art, l'informalisme, l'abstracció matèrica, l'art conceptual i altres tendències de les últimes dècades, la seva pintura mai ha perdut la qualitat gestual del traç, el lirisme del color, el refinament de les textures i l'equilibri-tensió dels contraris. Romà Vallès és comptat entre els artistes destacats de la segona meitat del segle XX i actualment, continua treballant amb força i energia.


Noticia difosa per Eleminds. http://www.eleminds.com/cat/eleminds-14/1364_cultura-exposicio-de-rom-valls-a-la-sala-canals.html

 


TORNAR

email: galeria@canals-art.com
Copyright © Canals, Galeria d'Art 2007