Exposicions

AMÈLIA RIERA - en el record -

Del 25 de febrer al 31 de maig de 2020

 

Amb motiu del seu recent traspàs, la galeria Canals ret homenatge a aquesta artista, tot recordant la seva important aportació al món de l’art durant tota la seva vida i pels estrets vincles que, en vida, va tenir amb aquesta galeria de Sant Cugat

Amèlia Riera (Barcelona, 1934-2019) ha estat una de les artistes femenines més representatives de l’art català i una pionera de l’informalisme.

A l’exposició, amb obres del fons de la galeria Canals, s’hi pot veure una obra de l’any 1982 amb la que l’Amèlia Riera va participar en la Biennal 1988, que va ser l’edició especialment dedicada a artistes ja reconeguts.

La seva obra evoluciona cap una etapa neo-surrealista molt personal, creant uns mons onírics i astrals, de simbologia metafísica i d’una riquesa iconogràfica molt singular. Si en principi els seus eixos principals eren el sadomassoquisme, l’erotisme i la necrofília, posteriorment els desplaça per una recerca del buit, el no res, i la representació d’elements quotidians, que intueixen la presencia humana a les seves obres, sense ser-hi representada.
Els seus quadres són una amalgama de pintura-arquitectura-escenografia teatral, que juga amb la confrontació de l’espai il·limitat que contrasta amb la presència de petits objectes referencials simbòlics, i que assenyalen contundentment l’absència de l’home.
Pinta atmosferes fantasmagòriques, cambres aristocràtiques misterioses i gèlides, rígidament estructurades, travessades per incisions diagonals d’una llum irreal, com a múltiples variacions sobre el tema d’amor i mort, indissociablement units. Les seves pintures són exponent d’una labor meticulosa i perfeccionista i pel que fa al color està condicionat per la posada en escena i en conseqüència solen ser tons foscos amb unes àrees centrals de llum.

Amèlia Riera va ser membre fundador del Cicle d’Art d’Avui el 1962, també participà en el Saló de Maig i en el Saló Femení d’Art Actual de Barcelona, també en les fires d'art de Basilea i Nova York. Va ser l’única artista femenina seleccionada en la gran exposició “Informalisme Català” realitzada al Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona l’any 1990 i organitzada per la Generalitat de Catalunya, entre moltes altres accions més.

El seu món particular s’ha pogut veure en diferents exposicions nacionals i internacionals i també es troba àmpliament repartida en col·leccions i museus de diferents països.

Obertura de l’exposició, dia 25 de febrer, a les 19 h.

Més informació: Canals mòbil 607 25 39 98

 

Exposicio actual - Canals Art

Exposicio actual - Canals Art

 

 

 

 

 

CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular