Exposicions anteriors

TERESA FARRES “Inmemoriam”

Del 8 de març al 31 de maig 2019

 

Teresa Farrés (Sant Cugat, 1916-2011) va ser la primera dona nascuda a Sant Cugat que va realitzar una carrera superior, en aquest cas de Belles Arts, compartint curs amb Jaume Muxart entre d’altres artistes de la seva època. Com a dona que era, no li va ser gens fàcil la seva labor ininterrompuda com a pintora i com a docent, però la seva perseverança li va obrir camins i va ser una dona vital i entusiasmada per la bellesa creativa.

Com a pedagoga, va desenvolupar una tasca molt important a la seva ciutat natal a partir dels anys 60. Ella fou la primera que en el Casal Parroquial i en el seu propi estudi, es va dedicar a la pedagogia artística a Sant Cugat. Va tindre molts alumnes de la vila que posteriorment alguns d’ells tindrien una carrera consolidada dins el món de les arts plàstiques, Pep Codò, Josep Royo, Sergi Barnils, Carles Delclaux, Josep Canals, entre d’altres.

Mitjançant l’ensenyança de totes les possibilitats expressives, influí en els artistes emergents de la ciutat, motivant diferents generacions vers el món de l’art plàstic. També cal destacar la seva fecunda etapa com a creadora de Nadales, que li va donar molta fama a nivell de tot el país. Les seves il·lustracions varen traspassar fronteres.

Com a pintora, centra la seva obra dins el camp de la figuració lírica, representant el paisatge, la figura i el bodegó com a temes primordials. Amb una pinzellada neta i delicada, ens informa de la seva admiració pels cànons clàssics i per la bellesa de la pintura renaixentista.

En la seva exposició In memoriam, s’hi poden veure pintures de diferents etapes i en elles hi és representada la natura amb les transparències més subtils i sensitives, de quietud i repòs. No és la natura exuberant, és la natura tranquil·la i relaxant, en que el color i la pinzellada estan sempre sotmesos a la sensibilitat més acusada de l’artista.

Entre d’altres, rebé el guardó de Musa de l’Art, atorgat per l’Associació de Galeristes de Sant Cugat, en reconeixement a la seva trajectòria artística.

Aquest és un record in memoriam a ella i també a tantes dones pedagogues que en diferents pobles, viles i ciutats estimulen la creativitat dels joves, introduint la sensibilitat per les arts plàstiques en les seves vides.

Carmen Merino

 

Mª Assumpció Raventós - Una trajectòria creativa

Mª Assumpció Raventós - Una trajectòria creativa

Mª Assumpció Raventós - Una trajectòria creativa

 

 

CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular