Exposició

GABRIEL FERRATER I ELS ARTISTES DE SANT CUGAT

abril - juny 2022

 

Obres de Casademont “Le Vieux”, Josep Canals, Pep Codó, Carles Delclaux, Xavier Figueras, Doris Leussler i Josep Royo.

 

Exposicio actual - Canals Art

 

La Generalitat de Catalunya ha declarat aquest any 2022 Any Gabriel Ferrater, ja que enguany fa cent anys del naixement del poeta a Reus i cinquanta de la seva mort a Sant Cugat, el dia 27 d’abril.

Com a persona que va conèixer Ferrater i hi va conversar en diferents ocasions, he volgut rememorar aquest poeta en aquest any que se li dedica i els espais de la vila que ell sovintejava: l’Aula i els jardins del Monestir de Sant Cugat, instal·lacions de la Universitat Autònoma, on Ferrater hi donava classes, també el Club Muntanyenc, amb la seva sala d’exposicions, que el poeta visitava molt sovint. El restaurant El Mesón lloc de les seves xerrades amb els seus alumnes i amb la gent del poble, que als anys seixanta tenia quinze-mil habitants.

Aquest espai d’art fa un record d’aquells anys i de com va incidir la presència de Gabriel Ferrater en els joves vilatans que el varen conèixer, tot recordant també els moviments juvenils arreu d’Europa, com el maig del ’68 a França. Ferrater va deixar una empremta que avui encara es molt present en les noves generacions i, amb el seu suïcidi, va començar la llegenda a Sant Cugat.

En l’actual exposició, aquest espai d’art dona a conèixer el Ferrater més santcugatenc i la seva relació amb els artistes santcugatencs dels anys seixanta i principis dels setanta. Canals Galeria d’Art exposa una mostra d'obres dels artistes locals que han tingut alguna relació amb el poeta.  Donem a conèixer el poeta, professor, i amic dels joves creadors.

A l’exposició “Gabriel Ferrater i els artistes de Sant Cugat” hi participen: Casademont Le Vieux, docent i pintor. Josep Canals, galerista i promotor cultural. Pep Codó, escultor. Carles Delclaux, pintor i tapisser. Xavier Figueras, Catedràtic de Dibuix i Pintura i director de l’ESCRBCC. Doris Leussler, que va treballar al Centre de Restauració de la Generalitat i professora de l’ESCRBCC i Josep Royo, tapisser.

Així mateix, amb la mostra volem destacar el Gabriel Ferrater crític d'art i pintor, vessants seves menys conegudes aquestes, perquè ell va ser un dels poetes més influents de la literatura catalana.

Durant tot aquest any proposem iniciatives a Sant Cugat i al país que ajudin a conèixer aquestes facetes del poeta i com a galeria d’art, ens sumem a l’Any Gabriel Ferrater, tot recordant la implicació del poeta en el món de la Cultura i de la crítica d’art.

Els santcugatencs dels anys seixanta que ens vàrem relacionar amb ell volem donar a conèixer el Ferrater home, que va influir en les vides dels adolescents santcugatencs interessats en les Belles Arts. Ens referim a l’home que ens parla de cultura i sensibilitats, tot animant els joves artistes, ara reconeguts, com Josep Royo, Doris Leussler, Pep Codó, Josep Canals, Carles Delclaux, entre d’altres.

 

Exposicio actual - Canals Art

 

Exposicio actual - Canals Art

 

Exposicio actual - Canals Art

 

 

 

 

 

 

CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular