Exposicions anteriors

GRAU GARRIGA "Petit format"

De l'1 d'octubre al 30 de novembre del 2013

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

Josep Grau-Garriga (Sant Cugat, 1929 – Saint Mathurin Sur Loire –França-, 2011) és l’artista més internacional nascut a la ciutat de Sant Cugat del Vallès –Barcelona-.

Va estudiar a l’Escola d’Art Aplicades i Oficis Artístics Llotja i a l’Escola Superior de Belles Arts de Barcelona. Pintor de formació, va treballar en l’àmbit de la pintura mural i el vitrall i entrà en contacte amb el món del tapís a partir de l’antiga fàbrica Casa Aymat, existent a Sant Cugat. Ell  ser ell qui va introduir la renovació de l’art del tapís contemporani, a nivell de tot l’estat espanyol i ho va fer des d’aquesta manufactura i des de la secció artística que ell va dirigir de 1957 a 1970. Allà s’hi creà l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat i allà es duria a terme la renovació de l’art del tapís, fins els anys 80.

A més del seu treball amb matèria tèxtil, les seves creacions també es decanten per l’obra pictòrica, treballant molt collage i l’assemblage, on el tèxtil hi té un paper destacat.

Els darrers anys de la seva vida va viure a Saint Mathurin Sur Loire –Angers-,(França).

El govern francès li atorgà la distinció de Chevalier de l’Ordre des Arts el des Lettres i l’any 1985 rebé la distinció Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres distincions.

Les seves obres s’han exposat a tot el món i és present a destacats museus i col·leccions públiques i privades de diferents museus i galeries de diverses ciutats del món, principalment d’Europa i dels Estats Units.

 

 

 

CANALS GALERIA D'ART

C/ d'Orient, 24 - Sant Cugat - Barcelona
M. 607 253 998

Visites concertades trucant al 607 253 998

infogaleria@canals-art.com

 

Copyright © Canals Galeria d'Art

Disseny web Creació Singular